אתמול (חמישי 20/7/23 ) בערב התקיימה הפגנת מחאה של תושבי תרשיחא והסביבה בכניסה הצפונית של מושב מעונה.
עשרות אנשים הגיעו כדי למחות על התוכנית, שהכשרת הקרקע עבורה כבר החלה, להקים לולי ענק בשטח של כ-25 דונם ביציאה המערבית ממעונה לכיוון תרשיחא, מתחת הר בטח.
על פי התכנית, מדובר במבנים ענקיים של לולי הטלה בקרבה קריטית מבתי מגורים בתרשיחא.


זאהר גדעון, חבר ועד הפעולה וההתנגדות לתכנית, אמר: “הנזקים והמטרדים הבריאותיים, התברואתיים והאקולוגיים בנוסף למטרדי הרעש המאסיביים הן של העופות והן של כלי העבודה לרבות המשאיות שיעבדו בשטח המדובר, כל אלה יצרו תחושות קשות של תסכול וכעס אמיתיים בקרב תושבי תרשיחא שבאו למחות ולהביע את התנגדותם הנחרצת לקיומה של תוכנית מסוכנת זו.

“אנשים נוספים טובים ואכפתיים הגיעו ממעלות ומכפר הורדים כדי להביע הזדהות עם מאבקם הצודק של תושבי תרשיחא. כמו כן היו נציגים מעיריית מעלות תרשיחא – ראש העיר מר ארקדי פומרנץ וסגנו מר נח׳לה טנוס. כן הגיע גם חגי וינברג, המתמודד לראשות העיר.
“ההפגנה הייתה מוצלחת ורמת ההשתתפות בה הייתה טובה. יחד עם זאת אנחנו הולכים להגביר את מאבקנו הציבורי, במקביל למאבק המשפטי. יהיו עוד הפגנות ועוד עצרות של מחאה עד שהתוכנית המסוכנת הזו תבוטל”.

צילומים:
זאהר גדעון ורשתות חברתיות
ידיעה קודמת בנושא, כולל תגובת ועד מושב מעונה
3 תגובות
השארת תגובה
שיעבירו את הלולים לכפר ורדים
גם ככה המועצה ישנה בעמידה
אכלתם אותה יקומו הלולים בעבוע בוע תנמיכו את המואזין לפני שנקים לכם גם רפת
לא יאומן! כל הזמן מנסים להעביר תוכניות שיפגעו בתושבי הסביבה. (טורבינות ענק לדוגמא)