דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025

בפעם ה-16 במעלות-תרשיחא: דוקו מהארץ ומהעולם, פרויקט כנפיים, סיורים, שוק איכרים ועוד


 

פסטיבל דוקאביב חוזר לגליל ויערך במעלות-תרשיחא: 18-16 בינואר 2025 זו השנה ה-16.

במסגרת הפסטיבל יוקרנו כ-20 סרטים, חלקם בהקרנות בכורה.

כן ישולבו יוצרים מקומיים בפרויקט כנפיים: אורנה עטר לחמני, אורית לנל, סרגיי שטיינברג יעל קיפר ורונן זרצקי; והופעה מיוחדת של “קול יוצר” בהנחיית יגאל אוחיון.

נטע רז מכפר ורדים תשתתף בדיון לאחר הקרנת סרט על נתן יונתן.

אמנון גופר מכפר ורדים יערוך סיור בתרשיחא.

 

כפרניק 1e4b238c-559d-4a9f-952a-e9f90365419a-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
דוקאביב בגליל ינואר 2025

 

כפרניק ea983307-b57e-4279-9441-d1f545d51362-1-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
דוקאביב בגליל מעלות תרשיחא, יצירה מקומית

 

כפרניק 472628103_991266313031884_495572251062907307_n-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
דוקאביב בגליל: קוד הטבה מיוחדת: 1+1

 

בין הסרטים תערך גם הקרנת טרום בכורה ישראלית לסרט חיי מדף – מסע פילוסופי וקולינרי חובק עולם, על הגבינה – מוצר מזון שנצרך בכל בית ובכל מעמד בתאווה רבה; בית ספר לרפואה – הקרנת בכורה לסרטם של אודי קלינסקי ורויטל אורן המלווה את התהליך הנפשי הייחודי והבלתי נמנע העובר על סטודנט לרפואה בדרך להשגת התואר הנכסף – ד”ר לרפואה (HOT8, פרו-ויד);  ימים טובים – סיפורו של זאב רווח, סרטו של אלון גור אריה. באמצעות חומרים נדירים ועדויות יוצאות דופן מביא הסרט “ימים טובים” את סיפורו המורכב של רווח, מסע קולנועי על תשוקה לקולנוע וטרגדיה אישית של אגדת מסך שלא הכרנו באמת (yes דוקו, HOT8, סרטי יונייטד קינג); להציל את חיות הבית, טרום בכורה לשני פרקים מהסדרה התיעודית בבימוי ארז ברנהולץ, העוקבת אחרי מערכות היחסים שבין חיות בית, משפחותיהן והטיפול המסור שהן מקבלות מידי הצוות הרפואי בביה”ח הווטרינרי האוניברסיטאי בבית דגן (חינוכית 11, שולה ודנה הפקות);  עדה: אמי האדרכלית סרטה של יעל מלמד על עדה כרמי-מלמד בת ה-87, מבכירות האדריכליות בישראל (yes דוקו, מדליה הפקות); פרויד. האאוטסיידר סרטו של יאיר קדר על חייו ויצירתו של זיגמונד פרויד (כאן 11).

 

כפרניק 454546456778 דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
סרט על זאב רווח. צילום: יוני המנחם

 

כפרניק 45454544455-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
רבי קפוארה. צילום: אדי ישראל

 

לצד אלו יוקרנו מבחר מהסרטים שהוקרנו בפסטיבל דוקאביב 2024: זוכה פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, האחו הקטן של הבמאי אבנר פיינגלרנט, המספר את סיפורן של שלוש נשים החיות בחווה אחת, אותה ירשה וונדי האם, מדודה, שהיה שר החוץ של היטלר ובכיר באס.אס. חיי היומיום בחווה מעלים שדים מהעבר הנאצי של המקום, ומאיימים על מערכות היחסים בין השלוש (כאן 11, סקינה בורדר פילמס, פילם אופשין, נוי צלולויד פבריק); אם העולם הזה הוא ים: נתן יונתן, ביוגרפיה דוקומנטרית מוזיקלית מאת ארי דוידוביץ’, המביאה לראשונה למסך את סיפור חייו של המשורר והפזמונאי נתן יונתן (yes דוקו, היפרמדיה). אנסלם, סרטו של וים ונדרס הוא צלילה חומרית ופיוטית, חושית וחושנית אל גוף עבודותיו של הפסל והצייר המונומנטלי אנסלם קיפר; ג’ון גליאנו: גאות ושפל, סרטו של הבמאי זוכה האוסקר קווין מקדונלד (“ויטני”), על עלייתו ונפילתו של מעצב העל ג’ון גליאנו; ורמיר מקרוב כדי להקים את תערוכת יצירות ורמיר הגדולה אי פעם – זו שמיליוני תיירים יצבאו על פתחה – אוצר הרייקסמוזיאום גרגור ווֶבר וצוותו מלקטים את היצירות המופלאות מאוספים בעולם ומנסים לפענח את התעלומות בחייו ויצירתו של הצייר הגדול; להתפרא, דוקו-טבע קסום ויפהפה על בני זוג באזור הכפרי של דרום אנגליה שמחליטים להבריא את הקרקע שלהם על ידי “החזרתו” אל הטבע הפראי; המעורר – רומן מכתבים בין סב לנכדו, מסע של הבמאי רנן שור בעקבות סבו (בלוז הפקות בע”מ); סוכן האושר, אמבר, סוכן אושר בשליחות ממלכת בהוטן, יוצא לפגוש תושבים ברחבי המדינה כדי לבחון מה הופך אותם למאושרים, בזמן שהוא מנסה למצוא בעצמו סיפוק ואהבה; הרבי קפוארה, סרטו של ברק הימן – איך הופך נער חרדי ביישן למאסטר עולמי בקפוארה וכיצד מגיבה קהילת בני ברק למהפכה שהוא נחוש לחולל? הסרט מתעד את המאבק של מיקי חייט, מייסד “חרדים לקצב”, לחבר בין רוח וגוף ולגשר בין פחדים וחלומות (yes דוקו, סרטי האחים הימן).

 



 

הפסטיבל ייפתח בהקרנת בכורה לסרטי כנפיים של יוצרים מקומיים המשתתפים בסדנת הקולנוע של המרכז לאומנויות ע”ש אפטר-ברר, בהנחיית ובליווי יעל קיפר ורונן זרצקי ופרויקט “במה פתוחה לאמנים מקומיים” – פיתוח וקידום יצירה מקומית מגוונת בתמיכת מפעל הפיס.

פרויקט כנפיים מתקיים בשיתוף פרויקט הקולנוע הגלילי ובתמיכת קרן רבינוביץ | סדנת הקולנוע במרכז לאומנויות ע”ש אפטר-ברר, ופרויקט “במה פתוחה לאמנים מקומיים” – פיתוח וקידום יצירה מקומית מגוונת של עמותת “קול יוצר” בהנחיית יגאל אוחיון בניהולו של גדי בר עוז – המרכז הקהילתי – המרכז הקהילתי מעלות תרשיחא.

 

הסרטים שיוקרנו:

חשומה מה יגידו | אורנה עטר לחמני

 

כפרניק 444344466-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
חשומה מה יגידו/ אורנה עטר לחמני

 

אורנה עטר לחמני גדלה במעלות בבית שבו המושג “מה יגידו” היה המדד להחלטה מה מותר לעשות ומה לא. אורנה, שחלמה מאז ילדותה להיות רקדנית בטן, הצליחה להתגבר סוף סוף על הבושה, להתחיל לרקוד ולהפוך בעצמה למורה לריקודי בטן.

 

הא לך מאניה | אורית לנל

 

כפרניק 444443435-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
הא לך מאניה / אורית לנל

 

לאחר שהתאוששה מהאשפוז האחרון במחלקה סגורה למתמודדי נפש, אורית מבקשת לבחון כיצד משפיע מצבה על בני משפחתה.

 

למענם | סרגיי שטיינברג

 

כפרניק 444454454566-scaled דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
למענם | סרגיי שטיינברג

 

סרגיי הגיע עם משפחתו לגליל מאוקראינה כשהיה בן שלוש. ההתאקלמות במעלות הייתה קשה עבורו והוא נשלח לפנימייה. האהבה והקשר שלו לחיות הצילו אותו כילד, ועכשיו הוא מחזיר להן, רתום כולו למשימה להציל כל בעל חיים שזקוק לעזרה.

 

שיר זיכרון | יעל קיפר ורונן זרצקי

 

כפרניק 44443253566 דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
שיר זיכרון | יעל קיפר ורונן זרצקי

 

קבוצת מוזיקאים שהתכנסה בסדנא של עמותת “קול יוצר” כדי ליצור אירוע לציון 50 שנה לאסון מעלות, הולכת לאורך קו השבר ההיסטורי שמגיע עד למלחמת חרבות ברזל.

לאחר הקרנת הסרטים, יגאל אוחיון במופע מתוך הפרויקט “זיכרון מוזיקלי” של עמותת “קול יוצר” ואורנה עטר לחמני בליווי נגינה של טל שיון, בשיתוף ריקוד של בנות ממערך הדיור של עמותת כוכב הצפון.

**

גם השנה הפסטיבל ממשיך את שיתוף הפעולה הפורה עם המרכז לאומנויות ע”ש אפטר-ברר במעלות. במהלך ימי הפסטיבל הקהל מוזמן להגיע לתערוכות של אסף רומאנו ועודד הירש אשר עוסקות בנקודות מבט, ביחיד, בקבוצה ובמתח הנוצר בין אמן לאובייקט האנושי במצבים שונים.

אוצרת – מיטל קילמניק.

 



 

אירוע נוסף שיתקיים במרכז לאומנויות ע”ש אפטר-ברר – הקרנה מיוחדת של סרט קצר של הבמאית יעל קיפר: “חמישה כוכבים וגעגוע”, העוסק במלון גלי כנרת הפסטורלי שבטבריה בו גרים אנשים שפונו מבתיהם בצפון. חנה ושלום, עדינה ויוסי, רותי ורונית – שישה מפונים מקיבוצי ומושבי הגליל העליון, מנסים לבנות קהילה חדשה בבית המלון שעל שפת הכנרת תוך כדי געגוע חזק הביתה.

* ההקרנה בנוכחות גיבורי הסרט.

לאחר הקרנת הסרט “אם העולם הזה הוא ים: נתן יונתן”, תתקיים שיחה עם ארי דוידוביץ’, במאי הסרט, ונטע רז (כפר ורדים). בסיום, נזמין אתכם להצטרף אלינו לשירה בציבור משירי נתן יונתן בהנחיית ובליווי המוזיקאי אמיר זוסקו.

 

כפרניק 213061-478x225-1 דוקאביב גליל: 18-16 בינואר 2025
סרט על נתן יונתן

 

ביום שישי, ברחבת היכל התרבות יתקיים שוק איכרים “תוצרת הארץ”, בו יציגו חקלאים ויצרנים מקומיים את מיטב התוצרת הגלילית – מגבינות ושמן זית ועד ירקות טריים ומאפים ביתיים. בשיתוף עמותת תיירות אשכול גליל מערבי.

ביום שבת יתקיים סיור בתרשיחא – עם המדריך אמנון גופר (כפר ורדים) שיציג את סיפורי הפולקלור, הבוסתנים, הכנסיות, הסמטאות העתיקות, הקולות והסיפורים היחודיים של תרשיחא – כלת הגליל.

כן יערכו הקרנות לתלמידים ממעלות תרשיחא, מבית הספר היסודי ועד התיכון, וזאת מתוך האמונה כי צפייה ודיון מגיל מוקדם בתכנים מהמציאות שסביבנו מעשירים ומאתגרים את עולמם של הצופים הצעירים.

 



 

מוטי בן דוד, ראש העיר מעלות תרשיחא: “פסטיבל דוקאביב גליל במעלות תרשיחא הוא לא רק חגיגה של קולנוע ואמנות, אלא ביטוי עמוק לרוח ולחוסן התרבותי שלנו. אחרי תקופה מורכבת של לחימה ואתגרים, החזרה לאירועים גדולים ומשמעותיים כמו הפסטיבל מסמלת את הכוח שלנו להמשיך ליצור תרבות איכותית בגליל המערבי. מעלות תרשיחא גאה להיות בית לפסטיבל זה כבר 16 שנים, כשהוא ממשיך להוביל מסורת של יצירה מקומית, שיתופי פעולה וחדשנות. אני מזמין את כולם להצטרף אלינו, לחוות את הקסם של הגליל וליהנות מפסטיבל יוצא דופן”.

לימור אהרונוביץ, מנכ”לית דוקאביב: “אנחנו גאים לקיים את פסטיבל דוקאביב גליל מעלות תרשיחא ה-16, במיוחד בתקופה מאתגרת זו. כוחו של הקולנוע הדוקומנטרי הוא ביכולתו לחבר בין אנשים, לספר סיפורים אנושיים ולייצר דיאלוג. בימים אלה של התחדשות, הפסטיבל מהווה הזדמנות חשובה למפגש קהילתי, להתרגשות משותפת וליצירת רגעים של תקווה דרך אמנות. כולנו תקווה שהשקט יהפוך לקבוע ושהלב ימצא את מקומו ואת זמנו להתאחות ולהשתקם.

למידע על הסרטים, התערוכה, ושאר הפעילויות לרכישת כרטיסים ולוח זמנים היכנסו לאתר הפסטיבל: docaviv.co.il

קוד הטבה, 1+1: DOCAVIV2025




השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן