רמאדן כרים! ורועש…

שילוב רגיש ובעייתי: מסגד חדש, רמאדן, ויום הזיכרון והעצמאות * חמד נעים: צריך התחשבות הדדית * אייל שמואלי: הרמקול הפונה לכפר ורדים נותק


 

ראשית, ברכות לתושבי תרשיחא על המסגד החדש בשכונה הדרומית. וגם על הכנסייה החדשה, גם היא בשכונה הדרומית.

אלא שהשנה, לנוכח המסגד החדש וחודש הרמאדן, וכן בצירוף העובדה כי בדיוק צוינו בישראל יום הזיכרון ויום העצמאות – נוצר חיכוך בין דתי/תרבותי באזור מעלות-תרשיחא, כפר ורדים וישובי הסביבה, על רקע קריאות המואזין החזקות, חלקן גם בחמש לפנות בוקר.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2021-04-18-at-17.15.11-scaled רמאדן כרים! ורועש...
המסגד החדש בשכונה הדרומית בתרשיחא

 

 

במסגרת התלונות הרבות שהתקבלו על הרעש מהמואזין, נערך היום סיור במסגד החדש בתרשיחא בנוכחות ראש מועצת כפר ורדים אייל שמואלי, אנשי דת, סגן ראש העיר מעלות תרשיחא חמד נעים וסגן מפקד תחנת מעלות איימן חסן.

שמואלי: לבקשתנו נותק הרמקול שפונה לכיוון כפר ורדים. רמדאן כרים לשכננו המוסלמים בתרשיחא. תודות לסגן ראש העיר חמאד נעים, אנשי הדת ומפקדי משטרת מעלות שמאפשרים למרות תפילתם וחגם של שכננו איכות חיים לתושבי כפר ורדים. יחד בשיח מכובד וכבוד הדדי נשמור על דו קיום וחיים משותפים ושיתופיים בגליל”.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2021-04-18-at-17.21.21-scaled רמאדן כרים! ורועש...
אייל שמואלי וחמד נעים בסיור במסגד בתרשיחא

 

**

 



 

לפני מספר ימים נפגשנו בעניין זה ועוד עם חמד נעים

“אנחנו חיים באיזור של רב תרבותיות וחיים יחד בשותפות וסולידריות, רגישים לצרכים של האחר, לחגים ולסמלי החגים”, אומר חמד נעים, סגן ראש עיריית מעלות תרשיחא ומחזיק תיק תרשיחא בעירייה. “לדוגמה ביום כיפור אפילו אם יש לנו חג נמנעים משמחות. החודש הזה הוא חודש הרמדאן, תשמעו יותר תפילות מהמואזין ואשמח להתחשב בזה”.

נעים גם מפרט את זמני קריאות המואזין: 5:00, 12:45, 16:15, 19:15 ו-20:30. לדבריו, כל ארבעת התפילות הראשונות הנן קצרות מאוד ונעשות במשך כל ימות השנה, ואילו התפילה האחרונה, “תראוויח”, ארוכה יותר (כחצי שעה עד שעה) בימי חודש הרמאדן הקדוש למוסלמים.

לדבריו, הוא ער לתלונות התושבים על הרעש, ואף החלישו מעט לאחר בקשתו של אייל שמואלי, ראש מועצת כפר ורדים. יחד עם זאת, מציין נעים כי קריאות המואזין צריכות להגיע גם לבתי המוסלמים החיים במעלות ובכפר ורדים, וכי באיזור רב תרבותי ודתי יש לכבד את מינהגי השכנים. נעים מדגיש כי כמעט ואין תלונות מהאוכלוסיה הנוצרית בתרשיחא, וגם מהישובים הוותיקים באזור כמו מעונה ועין יעקב, הרגילים לקולות המואזין ויודעים שהם חלק בלתי נפרד מהמרקם בסביבה – בעוד שחלק מתושבי כפר ורדים שזה מקרוב הגיעו לכאן, אינם ערים לגיוון התרבותי באזור.

 

כפרניק 20210414_102701-scaled רמאדן כרים! ורועש...
חמד נעים, סגן ראש עיריית מעלות-תרשיחא: התחשבות הדדית בגליל המערבי

 

נעים, ששרת שש שנים בצה”ל, גם הודף את הטענות כאילו היו זיקוקים בערב יום הזיכרון, ואומר כי מודע היטב לרגישות. הפגישה עמו נערכה בבוקר יום הזיכרון, שעה קלה לפני שהתייצב באנדרטה עם בני משפחות ההרוגים ממלחמת לבנון השניה (נהרגו מפגיעת טיל ביציאה מתרשיחא לכיוון עין יעקב: מוחמד פאעור בן 17, שנאתי שנאתי בן 21 ועמיר נעים בן 18).

 

מהמשטרה נמסר: התקבלו מספר תלונות על עצמת קריאות המואזין, ונערכה פגישה עם האימאם במקום. כן מתוכננת פגישה נוספת עם עיריית מעלות-תרשיחא. כמו כן הוזמנה בדיקת רעש.

 



 

 

נעים, המסיים בקרוב את תפקידו (ראו בהמשך) גאה מאוד בפועלו לקידום תרשיחא: מצלמות במעגל סגור, פיתוח המדרחוב, מגרשים לבני ביתך, שיפוץ מבני עמידר, חידוש וסלילת כבישים, שיפוץ המתנ”ס, חניון ליד העירייה, מגרש מיני פיץ ופארק מוזיקלי. ובפיו עוד בשורה חשובה: סיום תכנון כיכר כניסה לאזור תעשיה תרשיחא (מזון הכפר, נועלוש וכו’) והקמה בקרוב מאוד.

הוא בהחלט גם שמח ומלא סיפוק על השלמת המסגד והכנסיה החדשים, בשכונה הדרומית. לדבריו, מדובר בשקעה של מיליוני שקלים חלקם ממשרד הדתות וכן מתרומות. כרגע יש בתרשיחא 3 מסגדים ו-3 כנסיות – הנותנים שירות לכ-5,700 תושבים, חציים מוסלמים סונים וחציים נוצרים.

 

כפרניק 20210414_163143-scaled רמאדן כרים! ורועש...
הכנסייה החדשה בשכונה הדרומית בתרשיחא

 

**

 

חמד נעים, בן 42, בן תרשיחא ותושב שכונת הבדואים (הדרומית) ונשוי + 4. הוא שירת שש שנים בהתנדבות כלוחם בצה”ל, ולאחר מכן עבד בניהול אריזה בזוגלובק ובהמשך במחסן לוגיסטיקה בפלסן-סאסא. בשנת 2013 נכנס לפוליטיקה המקומית ובמקביל הקים עסק עצמאי לכח אדם וניקיון.

 

כפרניק WhatsApp-Image-2021-04-14-at-10.28.29-scaled רמאדן כרים! ורועש...
המסגד החדש בתרשיחא

 

בבחירות האחרונות לעיריית מעלות תרשיחא רץ ברשימת “תרשיחא מאוחדת” שזכתה בשני מנדטים: חמד נעים ונחלה טאנוס.

על פי הסכם הרוטציה, נעים מכהן חצי קדנציה כסגנו של ארקדי פומרנץ, ובעוד כחודשיים יפנה את מקומו לטאנוס למחצית הקדנציה הנותרת.

מבחינה פוליטית ארצית, מזוהה נעים עם הרשימה המשותפת.

 

 




6 תגובות

  1. מאיר ויצמן הגב

    שכנים ערבים שלי ושל החברים שלי, תגידו לי השקמה ב ארבע וחצי לפנות בוקר לא מפריע לכם ? הצרחות לאלוהים ששומע גם אם אתה לוחש לו, לא מפריעות לכם ?
    כבר שנים שניסינו הכל אולי מיכם שאתם כבר החיים בניינו תבוא כבר הישועה כי אתם מדברים בשפה ש המואזין אולי יבין!

  2. איתן הגב

    לחמד נעים: אתה באמת חושב שהתושבים המוסלמים שגרים בכפר ורדים זקוקים לקריאות הרמות של המואזין בשעה 4:45 בבוקר? אולי הם עברו לכאן כי נמאס להם מהרעש במקומות מגוריהם הקודמים?

    בעניין הזיקוקים: כן ירו זיקוקוים בערב יום הזכרון. אבל אם להיות מדוייק זה התקיים לפני שעה שמונה שבה התחילו טקסי הזכרון.

    לאייל שמואלי: בכל מסגד יש לפחות 4 רמקולים, אתה באמת חושב שניתוק של רמקול אחד משפיע?

    אני גר ברחוב אירוס. ממש מתחת לשונה הבדואית. הערב המואזין של המסגד החדש התפייט בקול רם במיוחד ובמדידת הדציבלים שעשיתי, העוצמה נעה בין 65 ל 80 דציבלים. עוצמה כזו במשך חצי שעה בהחלט מפריעה. למרבה המזל עוד קריר, החלונות לרוב סגורים והרעש עוד לא חודר לתוך הבתים.

    עוד שבועיים תתחיל גם עונת החתונות ואז בעלי השמחה יתחרו ביניהם מי עושה יותר רעש וזה על חשבון השכנות הטובה שככה הולכת ומתקלקלת למרבה הצער. בימי הקיץ ישנם ערבים רבים בהם איננו יכולים לשבת בחוץ ונאלצים להיכנס הביתה להגיף חלונות ולהפעיל מזגן כדי להמנע מהרעש.

    לחמד נעים: אשמח אם תסביר לי, למה אני כשכן טוב צריך להכיל רעשים של חתונות שנמשכים שעות ארוכות ובדרך כלל מסתיימים הרבה זמן אחרי השעה שמוגדרת בחוק? האם אין זה גם מתפקידו של השכן הטוב שגר מולי לדאוג לשכנות הטובה בכך שלא ירעיש כל כך בחתונת בנו או ביתו? ועוד משהו: תושבי עין יעקב וגעתון לא מתלוננים כי אצלם לא שומעים את הרעשים. תאמין לי אני יודע אני גר בגליל יותר מ 50 שנים מהן 23 בגעתון, אז קשה לשכנע אותי באמירה שרק מי שבא מקרוב לגליל מתלונן…
    בברכה ותודה מראש

  3. נחום הגב

    אין ירידה בעוצמת הרמקולים . יש ירידה באיכות החיים בכפר בזכות הרמקולים ובקרוב תתחיל מגמת מכירת בתים…….

  4. סנ”צ ממן ורפ”ק חסן מדברים | כפרניק הגב

    […] חסן מזכיר כי ביקר ביחד עם נעים ושמואלי במסגד החדש בשכונ… הם מודעים לכך שהתלונות נמשכות, כמעט רק מכפר ורדים, וממשיכים לפעול בשטח ולהגיב לכל תלונה ובקשה. יחד עם זאת, מבקשים מפקדי תחנת מעלו”ת להבהיר כי מדובר בתקופת הרמדאן וכי על כל תושבי האזור לגלות הבנה וסובלנות. לדבריהם, הציבור המוסלמי בתרשיחא מגלה גמישות והבנה ומשתף פעולה עם כל הגורמים המעורבים. חסן מדגיש כי בכל תלונה נשלחת ניידת לטיפול מיידי (“לעיתים אפילו לפני קבלת התלונה אנחנו מגיעים. מה לעשות ולפעמים מישהו שיחק עם מערכת ההגברה”). […]

  5. צחי הגב

    אחלה הומור
    היה ושוב הי ה
    שנפגש עם תושבי הכפר וא מר שהוא כאץראש מועצה אין לו סמכות
    אופס התעורר בגלל הבחירות
    אץעשיתי דיברתי הייתי

    אהל הרעש נמשך ונמשך ונמשך שך

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן