עכברת בכזיב ובבצת


משרדי הבריאות והגנת הסביבה: כחמישים חולי עכברת לאחר שטבלו בנחלי הצפון

 

לא רק קורונה…

משרדי הבריאות והגנת הסביבה פרסמו היום (שלישי, 13/10/20 ) כי במשרד הבריאות התקבלו לאחרונה דיווחים על כחמישים מקרים של אנשים (מאומתים או חשודים) שחלו בעכברת, חלקם לאחר שביקרו בנחלים בצפון.

מהחקירות האפידמיולוגיות שבוצעו, עולה שהחשיפה הייתה בנחלים: כזיב, בצת, שניר (חצבני), ירדן, ג’ילבון, חרמון (בניאס), זאכי, זוויתן, עמוד התחתון, תבור ועמיקם.

יש לציין כי למרות שהחורף שעבר היה עם מישקעים רבים ומעל הממוצע, אנחנו כבר באמצע אוקטובר והיורה, שלרוב מקדים כבר לספטמבר, טרם נראה באופק – והיעדר זרימת מים מספקת בנחלים, היא הגורם להתפרצות העכברת.

לכן כל מפירי הסגר וגם המתכננים לצאת לטייל מיד כשייגמר “העונש” שהטיל עלינו הנאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים – מתבקשים להימנע מלהיכנס לנחלים בצפון עד להודעה חדשה.

 

מחלת העכברת, לפטוספירוזיס, היא מחלה של בעלי חיים שבה גם בני אדם עלולים להדבק בה. 

אופן ההדבקה: חיידק הלפטוספירה מופרש בשתן של בעל חיים חולים ושורד שבועות ואף חודשים במים ובקרקע שזוהמו. 

בני אדם עלולים להידבק בחיידק בחשיפה להפרשות: שתן המכיל את החיידק, בליעת או מגע עם מים המזוהמים בשתן, דרך פצעים או ריריות הגוף. הסיכון להדבקה מוגבר במים עומדים או כאלו הזורמים לאט. הסכנה בהדבקה בין אדם לאדם למעשה אינה קיימת.
סימני העכברת נעים בין מחלה א-סימפטומטית (ללא סימנים) לבין תחלואה קשה.
רוב האנשים שנחשפים ללפטוספירה לא יפתחו כלל את מחלת העכברת. ואילו אלו שיפתחו את המחלה, יחוו בדרך כלל תסמינים קלים. מחלת עכברת קשה כוללת חום, כאבי ראש, כאבי שרירים, דימום בלחמית העין, כאבי בטן, שלשולים והקאות. פעמים רבות התסמינים מזכירים שפעת.

אבחון מחלת העכברת: החשד למחלות העכברת עולה משילוב של תסמיני המחלה וחשיפה למקור זיהום. ישנן בדיקות כלליות התומכות באבחנה, ואבחון מעבדתי ספציפי המאמת את האבחנה.

דרכי הטיפול במחלת העכברת: הטיפול במחלת העכברת מתבצע באמצעות אנטיביוטיקה וניתן בכדורים או דרך הווריד. אין חובת אשפוז בכל המקרים וניתן לקבל טיפול ולהשתחרר הביתה.

(מתוך אתר משרד הבריאות)


תגובה אחת

  1. איתן הגב

    ביזיון!!!!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן