מרגיעים את הגליל המערבי

ראשי רשויות יהודים וערבים בקריאה לסובלנות ונגד האלימות * אייל שמואלי: הסולידריות ויחסי השכנות הכרחיים להמשך הקיום שלנו כאן * סיגל שאלתיאל: לשקם את האמון * סוהיל מלחם: אין לנו ארץ אחרת


 

ראשי הרשויות בגליל המערבי מפגינים מנהיגות ולוקחים אחריות על שמירת מרקם החיים הייחודי לגליל המערבי.

בעקבות אירועי הימים האחרונים, כינס אשכול רשויות גליל מערבי פגישה דחופה עם ראשי הרשויות של האשכול. בפגישה השתתפו כדי להצהיר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שלא יתנו לאלימות לשנות את מרקם החיים המשותף של הגליל המערבי. הם יעשו ככל שיידרש לכדי להנהיג את האזור ולהבטיח שחיי התושבים יהיו בטוחים, ושמערכות היחסים הטובות הנהוגות פה יישמרו. הם חיזקו את שמעון לנקרי ראש העיר עכו ויו”ר האשכול במאמציו להחזיר את השקט לעכו.

 

 

כפרניק WhatsApp-Image-2021-05-13-at-18.42.16-scaled מרגיעים את הגליל המערבי
שפיות וסובלנות בגליל המערבי. צילום שרית עוזיאל

 

 

ראשי הרשויות הציעו כיווני פעולה שיחזירו את האמון ואת שיתוף הפעולה הבין מגזרי בגליל המערבי. המסר העיקרי הוא קודם כל להרגיע את הרוחות ולהשיב את הסדר האזרחי על כנו. במקביל הסכימו כל ראשי הרשויות שהדרך הנכונה לפעול היא באמצעות תכניות חינוך ארוכות טווח לקידום חיים משותפים. הם הסמיכו את האשכול להוביל, יחד עם גורמי המקצוע ברשויות, תכנית חינוכית, תרבותית וערכית. ראשי הרשויות אף חתמו על מסמך הקורא לתושבי האזור לקחת אחריות, ולהיות שותפים בהחזרת שגרת החיים הטובה הנהוגה בגליל המערבי.

את הפגישה הובילה מנכ”לית אשכול רשויות גליל מערבי, לי-את כהן. כהן ציינה בפגישה כי אירועי הימים האחרונים אינם משקפים את החיים בגליל המערבי ואת תושבי האזור: “ככה אנחנו לא חיים פה, אין הבחנה בין המגזרים השונים, יש תושבים שיודעים לחיות יחד. מה שקורה פה בימים האחרונים חריג במיוחד, נדרשת כאן נשימה עמוקה ללמוד ולהבין מה קרה ומה נדרש מאיתנו לעשות. יש לנו אתגרים וברור לי לחלוטין שנוכל להתמודד איתם בכוחות משולבים.”

עוד הוסיפה כהן: “עם המנהיגות האזורית שיש לנו בגליל המערבי אפשר להרגיש תקווה. התגייסותם של ראשי הרשויות בימים הקשים הללו לשיח ערכי ונוקב עם כיווני פעולה וחברות עמוקה היא ההוכחה לכך שניתן למצוא דרך לחיים משותפים.”

שמעון לנקרי ראש העיר עכו ויו”ר האשכול: “אני מברך את ראשי הרשויות, ומוקיר את המנהיגות שלוקחת אחריות לטיפול באתגר החיים המשותפים, אנחנו חזקים ונצליח להתמודד עם מה שמונח לפתחנו כדי לחזור לשגרה ולבנות את האמון הנדרש”.

 

 



 

 

משה דוידוביץ’ ראש מ.א. מטה אשר: “אנחנו כמנהיגי האזור הנבחרים מצופים לא לשבת בצד ולחכות להרגעת הרוחות. כמי שנולד וגדל כאן חשוב לי שנתעקש על שמירת מרקם החיים הייחודי של האזור. כמו שהוכחנו בקורונה ברשויות המקומיות שאנחנו יודעים לנהל את התושבים שלנו הכי טוב, כך גם עכשיו עם התגייסות משותפת נוכל לאתגרים הללו.”

רונן מרלי, ראש עיריית נהריה: “המסר שיוצא מהמפגש הזה כאן חייב לחלחל למטה. אין דרך אחרת, אין לנו ברירה אלא להחזיר את הסדר ואת האמון בין התושבים. וזה גם המסר שאנחנו חייבים להעביר הלאה לדורות הבאים זו המדינה שלנו, והאחריות שלנו לדאוג להמשכיותה.”

סוהיל מלחם, ראש מועצה מקומית ג’דיידה מכר: אין לנו ארץ אחרת אנחנו חייבים להמשיך ולשמור על מה שבנינו כאן במשך עשרות שנים. המהומות הללו הן פצע שנאלץ להתמודד איתו יחד. לנו כמנהיגים יש אחריות להאמין ולעשות כדי להביא לתיקון.”

ראדי נג’ם, ראש מועצה מקומית בית ג’אן: “יש פתגם בערבית שאומר אם השכן שלך חי טוב אתה חי טוב. לפני שבועיים התגייסנו כולנו לסייע בעקבות האסון הנורא במירון. חייבים לעשות מעשה, אסור להרים ידיים החיים המשותפים שלנו חשובים מספיק כדי להילחם עליהם.”

סיגל שאלתיאל, ראש מועצה תעשייתית תפן: “אצלנו במועצה עובדים כולם מכל רחבי הגליל המערבי. אנחנו צריכים לעבוד קשה בשביל לשקם את האמון ולשמור על המציאות הזו של שגרת היום יום שלנו”.

פואד עווד, ראש מועצה מקומית מזרעה: “אני מקווה שמכאן תצא קריאה לכל מנהיגי מדינת ישראל, שנדרשת כאן מחשבה אחרת, חשוב שיערבו את מנהיגי החברה הערבית בתהליך קבלת ההחלטות, הפתרון יגיע דרכנו ולא מעלינו.”

אייל שמואלי, ראש מועצה מקומית כפר ורדים: “אין חבל ארץ כל כך מגוון כמו הגליל המערבי. כיש אירועים כאלו בפתחנו אנחנו צריכים כולנו להגיע ולתמוך אחד בשני. כל ראשי המועצות צריכים לרדת אל השטח ולהרגיש את התושבים. הסולידריות ויחסי השכנות הכרחיים להמשך הקיום שלנו כאן.”

 



 

 

אדגר דכואר, ראש מועצה מקומית פסוטה: “אנחנו טובים בלנהל את החיים המשותפים בזמן שהכל בסדר. אבל השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו כמנהיגים אם אנחנו יודעים לנהל את חילוקי הדעות ואי ההסכמות בינינו גם במצבי משבר. כשלא נתעלם מהקשיים אחד של השני נוכל לנהל שגרה המבוססת על קשרים והבנות עמוקים יותר.”

אלי רגב, יו”ר המועצה הקרואה בירכא: “אנחנו צריכים לקבל החלטה אם זה אירוע משנה מציאות או סופו של אירוע שבסיומו נוכל לחזור לשגרת החיים. המנהיגות המקומית חייבת לקחת את המושכות ולנהל את האירועים הללו בתבונה ובקשר בין הגורמים השונים. כך נוכל להביא פתרונות טובים ונכונים יותר לכל תושבי האזור.”

חאתם עראף, ראש מועצה מקומית מעיליה: “אנחנו חייבים למצוא מענה לאנשים שבשוליים כדי שלא יגררו עוד אנשים איתם. אנחנו צריכים לדעת לנצל את הטוב כדי להביא טוב לכולנו.”

שייח ואיל מעדי, השייח של ירכא: “המפגש הזה הוא דוגמא למנהיגות אחראית שרואה את החשיבות שבחיים המשותפים יחד. אנחנו כולנו כאן רוצים לחיות ביחסי שכנות ובטוב אחד עם השני. הקושי שבמפגש הזה הוא גם תחילתו של הפתרון.”

שמעון גואטה, ראש מוא”ז מעלה יוסף: “יש לנו אחריות לוודא שהשמירה על מרקם החיים שלנו כאן תעבור בחינוך מבית ובמוסדות לדורות הבאים. הגליל המערבי צריך להיות דוגמא ומופת לחיים המשותפים”.

 

ראשי הרשויות קבעו להמשיך ולדון בפעילויות משותפות על מנת להחזיר את השגרה לאזור ולפעול למען איחוי השסעים ככל שיידרש.

 

 




השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן