מאשרים תקציבים ומינויים


מליאת מועצת כפר ורדים: 882 אש”ח ממשרד התחבורה * עודף תקציבי ב-2019 במתנ”ס * גרעון מזערי במועצה * מינויים פה אחד

 

 

כפרניק 20200915_203115-scaled מאשרים תקציבים ומינויים
מ.מ. כפר ורדים. החלטות פה אחד

 

מועצה מקומית כפר ורדים, שהתכנסה השבוע במארג, קיבלה מספר החלטות פה אחד:

 

אושר תב”ר של 882 אלף שח לטובת שביל אופניים במימון משרד התחבורה. שמואלי עדכן כי קיבל הבשורה התקציבית בשיחת טלפון משרת התחבורה, מירי רגב, בשעה 23:00 – וזאת לאחר מפגש מוצלח שהיה עם השרה בינוח, בהזמנתנו של מודי סעד, ראש המועצה השכנה.

שביל האופניים הסלול כרגע מכיכר 9 (מארג) עד 7 (ארבל) – אמור להימשך עד כיכר 6 (תרשיחא / יד ביד). חלקו יהיה על חשבון החניות, הבלתי שימושיות, בצד הדרומי של רחוב תבור.

**

אושרה הגדלת תב”ר פיתוח שלב ג’ – מתחם א’ בסך 421,568 ₪ במימון רמ”י.

 

**

 

כפרניק 20200915_2108241-scaled מאשרים תקציבים ומינויים
מימין: מיי טל דרורי גנגרינוביץ, יואב ניצב ורפי אושה

 

רו”ח רפי אושה, הציג למליאה את הדו”חות הכספים של מרכז קהילתי (מתנ”ס) כפר ורדים לשנת 2019. כן השתתפו בדיון רו”ח עמית נטע (מבקר הדו”ח) ומנהלת המרכז הקהילתי מיי טל דרורי גנגרינוביץ.

אושה עדכן כי השנה הקודמת הסתיימה בעודף תקציבי של 138,000 ₪. לשאלת טוביה ארז, כיצד זה יתכן, הסביר שמואלי כי לעיתים ישנה השתתפות יתר (מהתכנון) בחוגים, ולא נהוג לתקן תשלומי הורים שכבר נקבעו – ובכל מקרה עודף זה מופנה להגדלת פעילות, כמו גם לכיסוי גירעונות בתחומים אחרים.

הדו”ח גם הצביע על גירעון של 106 אלף בפעילות הפעוטונים, ודרורי גנגרינוביץ ציינה כי נוצר כתוצאה מצוות גדול על מעט ילדים. שמואלי הסביר כי נושא הפעוטונים הוזנח בעבר, בעיקר מול התחרות הגדולה בפעוטונים הפרטיים בכפר וכן בקיבוצים השכנים. לדבריו, הנושא טופל על-ידי חיזוק ושינוי “עולם התוכן” בפעוטונים וכניסת מנהלת חדשה (שירי לנציאנו). לפי שעה, בשל חוסר הוודאות של הסגר והמשך מתווה הקורונה – הפעוטונים בתת רישום, בתקווה כי המצב יתבהר אחרי החגים.

בדיון הכללי על הצגת הדו”ח כספי, אמר חבר המועצה יואב ניצב כי “התרומה” של השנתית של החברה למתנ”סים, בסך של כ-800 אלף ₪, היא הצגה מעוותת של הנתונים, משום שניתן למדוד רק את שכר המנהלת בפועל (עלות של יותר מ-300 אלף), והשאר אלו “הערכות שווי” של שירותים שונים (תקורות, יעוץ, הנחות בכרטיסים וכו’) – שלא ניתן לכמת, ויתכן והחברה למתנ”סים מנפחת את הנתונים.

איתן הימן ביקש הבהרות בנוגע לסעיף כספי שהתייחס לייחסי עובד-מעביד, ונענה כי המרכז הקהילתי עובר להעסקה בתלוש בלבד.

שמואלי סיכם את הדיון בתודה לצוות הנוכחי המוביל את מרכז, כמו גם לעופר חלה שעמד בשנה שעברה בראש הדירקטוריון ולליאת בלכר שהקימה את המרכז וסיימה את תפקידה לפני מספר חודשים.

 

**

 

כפרניק 20200915_213849-scaled מאשרים תקציבים ומינויים
חברי מ.מ. כפר ורדים מרימים כוסית לשנה החדשה

 

 

שמואלי הציג בקצרה את תמצית הדו”ח הכספי של המועצה לחציון הראשון של שנת 2020 – שהסתיימה בגרעון מזערי של 41 אלף ש”ח בביצוע לעומת התקציב, ועוד בתקופת קורונה בה נדרשה המועצה לפעילות מיוחדת והתאמות רבות.

ראש המועצה ציין את הניהול מופתי של גזבר המועצה רו״ח אילן עמרם, וכן את מנהלי המחלקות והאגפים וכלל העובדים המסורים.

**

 

אושר מינויו של ראש המועצה כנציג המועצה ברשות ניקוז ונחלים גליל מערבי.

 

**

אושררו נציגי המועצה בוועד “חוויה העמותה לקידום פעילות קהילתית בכפר ורדים” כדלהלן:

 

חברי מועצה: אייל שמואלי + שרונה מאייר שלו. (יואב ניצב נגרע בהסכמתו).

עובדי מועצה: הגזבר אילן עמרם + ומנהלת המחלקה לשירותים חברתיים ענת גנץ.

נציגי ציבור – אריה ברן + אורי אמיתי.

השינוי הפרסונלי נועד לצמצם את הוועד לשישה בלבד, במקום תשעה שאושרו אשתקד. הסיבה: איזונים ודרישות רגולטוריות הנוגעות לחלוקה המגדרית (נשים / גברים) בוועד.

חבר המועצה טוביה ארז ביקש לבחון האם אריה ברן, העומד גם בראש “עמותת הוותיק בכפר ורדים”, לא נמצא ניגוד עניינים כחבר בוועד חוויה. היועץ המשפטי, עו”ד עדי הרטל, הבהיר כי אין מניעה מברן להיות בחוויה, וכי במידה ויהיה בעתיד ניגוד עניינים, הוא יצטרך שלא   להשתתף בדיון.

**

אושר הסכם בין המועצה לחברת החשמל, צ.פ. חברה לבניין בע”מ וביתנית בע”מ להעברת מקרקעין של המועצה לטובת הצבת חדר שנאים (טרפו) – בשכונת ורד הכפר. בחוות דעת של היועץ המשפטי נאמר כי זהו הליך מקובל.

**

 

עוד במליאה:

הטבות מס, המערה הסודית ועוד.

נדחה ערר על שומרת טבע בנחל יחיעם

 

 

 


3 תגובות

  1. יוני הגב

    אתם בסדר ?
    גם במסלול האופניים הקיים אין משתמשים, אז להאריך אותו ?
    איפה השכל ?
    תשקיעו את הכסף שאין במקומות אחרים/רצויים !!!!

  2. משתומם הגב

    מנהלת המתנ”ס מרוויחה יותר מ 300,000 ש”ח בשנה ??? 25,000 ש”ח בחודש (איזה יופי לה). נתון אמיתי ? מי במשק הישראלי מגיע לכזו משכורת ? בעלי תפקידים עם תחומי אחריות הרבה יותר גדולים מניהול מתנ”ס, כאלו שנדרשים להשכלה הרבה יותר רחבה בקושי מגיעים לרמת שכר כזו.
    מוזר

  3. זהבה הגב

    הארכת מסלול האופניים, היא טיפשות לשמה.
    כמעט אף אחד לא נוסע שם, 95 אחוז מהיום המסלול ריק.
    זריקת כסף !!!
    למה לא חושבים על מועדון פיס, שיש להגדילו, אבל המועצה חושבת רק על הצעירים,
    הזקנים לא נחשבים. עצוב מאוד, בעזרתינו נבנה הכפר הזה ועכשיו אנחנו ניזרקים לצד.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן