האם יהיה שיקום נופי?


ועדת בינוי כפר ורדים: הסתייגות והתנגדות להקמת והפעלת תחנות השאיבה ללא שיקום נופי, גם אם יעכב אכלוס שלב ג’

 

כפרניק WhatsApp-Image-2020-11-15-at-13.38.52-scaled האם יהיה שיקום נופי?
האם יהיה שיקום נופי לתחנות שאיבה בשלב ג’?

 

תושבי כפר ורדים המתגוררים בסמוך לשלב ג’, בעיקר בשכונה ו’ (רחובות סער, כזיב, זוויתן, דישון, ירדן, געתון ומירון) ובלבונה – ודאי הבחינו ב”פצע נופי” בתחתית שלב ג’, בשיפולי נחל יחיעם: שתי תחנות שאיבה/סניקה לביוב שהקים תאגיד המים מעיינות זיו. אלא שלאחרונה נודע כי תקציב השיקום הנופי, כ-600 אלף ש”ח, לא אושר על-ידי רמ”י.

 

ישיבת וועדת הבינוי של כפר ורדים שהתכנסה לאחרונה, דנה בנושא ובסיכום הדיון קבעה כי בניית התחנות ללא שיקום נופי מהווה פגיעה קשה בערכי נוף במקום רגיש מבחינת טבע ונוף, הביעה הסתייגות והתנגדות לביצוע הקמת תחנות השאיבה ללא שיקום נופי ואף קבעה כי מתנגדת להפעלת התחנות מבלי שנעשו עבודות אלו גם אם הדבר יעכב ו/או ימנע אכלוס בתים בשלב ג’.

עוד קבעה הוועדה כי נדרש לבדוק מול היועץ המשפטי של המועצה במחלקת ההנדסה האם המועצה אישרה ו/או הסכימה לבטול השיקום הנופי, וכי ראש המעצה יפעל ישירות מול רמ”י לקבלת התקציב החסר.

בוועדת הבינוי (חדשה בכפר) נוכחו: טוביה ארז – יו”ר, אייל שמואלי – ראש המועצה, קרן דרוקמן-אדיב – חברת וועדה, שמר ברוך – מהנדס המועצה, יורם אילון – חבר מועצה ונציג המועצה בדירקטוריון מעינות זיו, יואב ניצב – חבר מועצה. כן השתתף אינג’ חוסיין סאלמה – מהנדס תאגיד המים מעיינות זיו.

בסקירה של מהנדס תאגיד המים, הוא ציין כי לשתי התחנות שאיבה הוכנו תכניות לשיקום נופי ע”י אדריכל נוף גיל הר גיל שתכלול צמחיה מתאימה וחיפויי קירות תמך. אלא שלדבריו, תכנית השיקום לא אושרה ולא תוקצבה ע”י רמ”י עקב חריגות תקציב, ולכן לא נכללה במכרז הקבלני ולא הוגשה בבקשה להיתר בנייה.

נושא זה גם עלה בוועדה מקומית לתכנון ולבניה מעלה הגליל (מעונה), לאחר שטוביה ארז, נציג כפר ורדים, ביקש להתנות מתן טופס 4 של יח”ד הנסמכות על תחנות אלה בביצוע השיקום הנופי מסביב לתחנות השאיבה, או לכל הפחות להתנות טופס 4 של התחנות בביצוע של השיקום הנופי.

 

כפרניק 20200412_165935-scaled האם יהיה שיקום נופי?
פצע נופי בשלב ג’ כפר ורדים

 

 

מושון גבאי, יו”ר הוועדה המקומית לתכנון ולבניה מעלה הגליל, מסר כי תקצוב תחנות השאיבה איננו מעניין הוועדה ומעולם לא עמד על שולחנה. עוד הוסיף, כי בתנאים להיתר לא נדרש שיקום נופי, ועל כן הוועדה לא יכולה לדרוש זאת כתנאי לטופס 4. לדברי גבאי, איננו מכיר את החלטת ועדת הבינוי בכפר ורדים בנושא, וכי הוועדה נותנת טופס אכלוס רק לאחר התייחסות המועצה. מכיוון שעד כה לא הוגשו בקשות לאכלוס, טרם נדרשה התייחסות המועצה לסוגיה.

 

להלן תגובת רמ”י, לשאלתנו: האם אישור, תקצוב ושיקום נופי איננו חלק אינטגרלי בכל תכנית מעין זו?

“בניית תחנות השאיבה תוקצבו על ידי רשות מקרקעי ישראל כחלק מהפרויקט, ואולם השיקום הנופי לא נכלל במסגרת התקציב שהוגדר היות והוא אינו הוא מוגדר כתנאי על פי התב”ע. למעלה מן הצורך יצוין כי בעת ביצוע העבודות הסכומים שהשקיעה רמ”י בפועל בבניית תחנות השאיבה אף חרגו מעבר לתקציב הפרויקט המקורי אשר סוכם עם התאגיד”.

 

ממעיינות זיו נמסר כי אין מה להוסיף על דברי המהנדס בוועדת הבינוי.

 

תגובת מועצה מקומית כפר ורדים:

“המועצה מודעת לנושא השיקום הסביבתי סביב מתקן תחנות השאיבה.

כיון שהיתה חריגה תקציבית בפרויקט עצמו – הנושא נבחן שוב ע”י שלושת הגופים:

תאגיד המים, רמ”י והמועצה המקומית לבצע שיקום בכל זאת.”


השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן