אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

שמואלי: שומרים על רצף שלטוני וכפר ורדים ירוק * יואב ניצב: מה שכבר נעשה, לא נראה טוב וישוקם * תושבים: מבקשים לראות תכנית מפורטת


 

מליאת מועצה מקומית כפר ורדים שהתכנסה השבוע, אישרה פה אחד את התכנית הרעיונית החדשה לשביל המייסדים על הר דפנה, וזאת לאחר מחאת תושבים על הרס הטבע ומאובני האמוניטים, הקפאת העבודות במקום וגיבוש התכנית החדשה.

 

כפרניק 44354556767-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים
תוכנית רעיונית שביל המייסדים יולי 2022

 

טרם ההצבעה, הציג יואב ניצב, חבר המועצה ויו”ר הירוקים, את התכנית הרעיונית המבוססת על שביל יער אלטרנטיבי, כ-230 מטר, מצומת המפה לכיוון הפרגולה והתצפית בהר דפנה. הציר עובר על שביל קיים (נדרשת עבודת הרמת נוף ואולי מספר מדרגות סלע) והוא יחליף את “השביל המונגש” שחלקו כבר נסלל – שיפורק והשטח יעבור שיקום.

 

כפרניק 9912145-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים
שביל יער במקום הדרך הסלולה של שביל המייסדים בכפר ורדים

 

 

כפרניק 8878987-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

 

הפרגולה הישנה תשוקם על ידי הנגרייה הקהילתית ותוקם בסמוך עוד פינת פיקניק ותצפית מערבה.

 

כפרניק 665678-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

 

בנוסף, ייסלל שביל מונגש וכבוש מהפרגולה/תצפית לכיוון רחוב חרמון באורך של כ-300 מטר. המצעים לשביל זה יהיו, בחלקם, מהשביל שיפורק, והוא יעבור בסמוך לדרך הקיימת בשטח. לשאלת תושבים שנוכחו בדיון “מדוע לא יעשה שימוש בדרך הקיימת?” (ממזמן, לא החדשה…) השיב ניצב כי איננה מוצלת והתוואי על משטחי האבן עלול להיות בעייתי, וכי בכל מקרה התכניות המפורטות יוכנו על-ידי חברת “א.ב. אדריכלות נוף” בעלת התמחות ורקורד מצוין – כאשר ילוו אותם ז’אן בן זקן, דוד רנוב וטוביה ארז.

 

כפרניק 9933445566-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

 

 



 

ניצב הוסיף כי “לא אהב” את השביל שנסלל ופגע במרקם הטבעי, והתכנית החלופית נותנת מענה מאוזן בין הרצון לפתח ולהנגיש, לבין המצדדים בשימור. הוא ציין כי בכל מקרה לא נעקרו עצים, אבל הדגיש כי האורנים הם “צרה צרורה” (שריפות ובית גידול בעייתי) והמדיניות היום היא להחליף אותם בעצי חורש מקומיים.

 

כפרניק IMG_20220725_195518-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים
יואב ניצב: תכנית מאוזנת לשביל המייסדים

 

בעניין זה הוסיף ראש המועצה, אייל שמואלי, כי בדו”ח שקיבל לאחרונה, כפר ורדים נמצא בעשיריה הראשונה של ישובים הנמצאים בסכנת שריפה היכולה לפגוע בכלל הישוב, וכי צריך להיערך לנושא. הוא הדגיש כי העצים שנעקרו בהר דפנה היו רק כאלו חולים ובסכנת קריסה, שכפר ורדים הוא הישוב “הירוק ביותר בישראל”.

 

כפרניק 9978766899-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

 

לדברי שמואלי, שביל המייסדים הוא “ירושה” של המועצה הקודמת, ויש לשמור על רצף שלטוני – כאשר התכנית, שהיתה אמורה להיות גם בשיפולים המערביים של הר דפנה עד לברכת אכסנדר (סמוך למחסני המועצה), צומצמה מאוד בשל השיפועים הגדולים. הוא ציין כי במקביל לקולות הצעקה על השביל, קיבל פניות רבות להמשיך בפיתוח – אולם לאחר שראה את הפגיעות באמוניטים, החליט להקפיא את העבודות ולבקש מניצב לבחון את הנושא ולגשר על הפערים. בנוגע לטענות על איכות הקבלן והפיקוח, השיב שמואלי כי המועצה מחויבת ל”חוק המרכזים”, ולא מוכן ללכת לכלא אפילו בשביל תושבי כפר ורדים…

 



 

 

בישיבה נוכחו מספר תושבים, יוזמות הפרויקט ו”המתנגדים”, בהם איציק שבתאי, יפית לילו וכרמית להב, שביקשו להבטיח כי התכנית המפורטת תוצג לציבור. שמואלי הבטיח כי תוצג באתר המועצה, וגם הביע תסכול רב ממעורבות התושבים בנעשה בכפר והביא לדוגמה את העובדה כי בשיתוף ציבור לפארק האגדות האקולוגי היו רק 15 משתתפים במארג (ועוד כמה בזום). כן ציין שישיבות הועדות והמליאה פתוחות לציבור, ושהפרוטוקולים מתפרסמים בזירת השקיפות באתר החדש של מועצה מקומית כפר ורדים. לילו ביקשה לשים דגש על “מורשת” הר דפנה ועל העובדה כי הבוסתן והפרגולה הוקמו על-ידי ילדי הכפר לפני שנים רבות.

 

כפרניק IMG_20220725_195415-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

 

כפרניק IMG_20220725_195402-scaled אושרה התכנית הרעיונית לשביל המייסדים

 

שבתאי ביקש כי לא תהיה הנצחה שמית ובטח שלא באמצעות תשלום כספי /תרומה. שמואלי ציין כי ועדת הנצחה בראשות ניצב, ובהשתתפות שרונה שלו-מאייר ומאיר גרינפלד עושה עבודה מעולה ורגישה מאוד עם עשרות פניות להנצחה.

ניצב הוסיף כי התקבלה החלטה עקרונית שלא תהיה בכפר הנצחה פיזית, אלא רק “קהילתית” כמו מרוץ, טורניר שחמט וכו’. יתכן ובהמשך ההנצחה על הר דפנה תהיה וירטואלית, באמצעות סריקת ברקוד.

 




2 תגובות

  1. הלל גלזמן הגב

    תודה לסקירת הנושא…לגבי שקיפות והצגת מידע לתושבים זה לא מספיק רק “לשים באתר המועצה ” שכן איך ידעו שמידע כלשהו הועלה באתר??? יש להעביר מידע לציבור בצורה אקטיבית כגון באמצעות מייל המועצה לתושבים…מייל כזה מגיע לכל בית אב ומפנה תשומת לב לנעשה ומפורסם על ידי המועצה.

  2. איריס עפרוני הגב

    שיתוף ישיבות המועצה לתושבי הכפר, הנה בעלת חשיבות עליונה.
    יש לקחת החלטה על אמצעי פרסום המועברים ישירות לתושבים.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן